SZOBAFOGLALÁS

http://balatoninyaralo.co.hu/index.php?menu=arak-es-szabad-idoszakok

Cím: Balatonszéplak – Alsó Siófoki út 50.

Szállás, Apartman Zamárdi, Balatonszéplak–Alsó és a Balaton mellett

Puskás Vilmos +36 20/571-4068

Szállás, Apartman Zamárdi, Balatonszéplak–Alsó és a Balaton mellett

Balaton-felvidéki Nemzeti Park

2012.04.29. 11:04 pályázat

Hazánk nyolcadik nemzeti parkja 1997-ben alakult meg, kiterjedése mintegy 56.000 hektár. A tó északi partján a Balaton-felvidék, a Déli-Bakony, a Tapolcai-medence, a Keszthelyi-hegység és a délnyugatra nyúló Kis-Balaton medencéje tartozik hozzá. Ez a terület fokozott természetvédelmi oltalom alatt áll. Vannak területek, amelyek csak előzetes engedéllyel, vezetővel kereshetők fel. A nemzeti parkban a védelem kiterjed a növény- és állatvilágra, a földtani képződményekre, sziklaalakzatokra.

A Tihanyi-félsziget világviszonylatban jelentős geológiai értékei a vulkáni utóműködés során keletkezett gejzírkúpok. A Balaton-felvidék kismedencéi utóműködései során keletkezett gejzírkúpok. A Balaton-felvidék kismedencéi (Pécselyi, Káli, Tapolcai-medence) botanikailag értékes lápréteket őriztek meg. A Tapolcai-medence vulkáni hegyein különösen érdekes és ritka felszíni formákat, sziklaalakzatokat figyelhetünk meg. A Káli-medence a Pannon-tenger megkövesedett homokturzásait őrző kőtengereiről híres. A Keszhelyi-hegység a csodálatos tájképi élményt nyújtó lesencei szőlőhegyekkel veszi kezdetét, majd különlegesen változatos erdeivel folytatódik egészen a Zalaszántói-medencéig. A Kis-Balaton nemzetközi hírű madárrezervátum.

Szólj hozzá!

Címkék: park nemzeti balaton felvidéki

A bejegyzés trackback címe:

https://zamardiszallas.blog.hu/api/trackback/id/tr374479033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása