SZOBAFOGLALÁS

http://balatoninyaralo.co.hu/index.php?menu=arak-es-szabad-idoszakok

Cím: Balatonszéplak – Alsó Siófoki út 50.

Szállás, Apartman Zamárdi, Balatonszéplak–Alsó és a Balaton mellett

Puskás Vilmos +36 20/571-4068

Szállás, Apartman Zamárdi, Balatonszéplak–Alsó és a Balaton mellett

Zamárdi település bemutatása

2012.01.24. 13:35 pályázat

Zamárdi Somogy megye északi részén, a Balaton partján, Siófok és Balatonföldvár között található. Zamárdi településnek három vasútállomása van, a távolsági autóbuszok is megállnak, így a nyaralók számára a település könnyen elérhető. Határában közlekedik a déli és északi partot összekötő komp, ami egyszerűsíti a közlekedést. Az első nyaralók az 1890-es években jelentek Zamárdin. Zamárdi kb. 2000 lakosú település és az itt lakók legfontosabb megélhetési forrása az idegenforgalom.

A nyaralók száma egyébként évente 40-45 ezerre tehető. A külföldi és belföldi turistákat sok minőségi nyaraló, szálloda, étterem várja. Zamárdi teljesen közművel jól ellátott, magas színvonalú pihenési lehetőséget kínál. A külföldi nyaralók számából következően a zamárdi vendéglátás színvonala külföldön is elismert.

Zamárdiban az alapellátás színvonalas: orvosi és fogorvosi rendelők működnek, így a nyaralók egészségügyi ellátása biztosított. Zamárdi településen jó a közbiztonság, rendőrök és polgárőrök is vigyázzák a nyaralók nyugalmát. Zamárdiban a vendéglátóegységek mellett Közösségi Ház, s benne könyvtár is működik.

Egész évben színes programok, nyáron több hagyományteremtő rendezvénnyel is bővülő köre várja a nyaralókat. Többek között a pünkösdi szezonnyitó, a júniusi Balaton Art - Művészeti Találkozó, a Zamárdi Napok, a Utcazenész Fesztivál, az augusztusi Balatoni Játszadalom, a vasárnapi templomi koncert-sorozat és az augusztus 20-i szezonzáró. A kirándulást kedvelő vendégeknek ingyenes túravezetés keretében július-augusztus hónapokban heti két alkalommal magyar és német nyelven mutatja be Zamárdi nevezetességeit a Tourinform iroda.

 

Szólj hozzá!

Címkék: balaton zamárdi nyaraló

A bejegyzés trackback címe:

https://zamardiszallas.blog.hu/api/trackback/id/tr663743908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása